Sverige

trivago testar: Ett dygn på lekfulla Hobo

Det finns gott om själlösa hotell som erbjuder minimumkravet, en sängplats och tak över huvudet.

Nyöppnade Hobo i Stockholm är inte ett av dem. Nej, är du ute efter en upplevelse som lämnar avtryck och mersmak. En plats som passar lika bra som arbetsplats, mötesplats och vardagsrum. Då har du kommit rätt.

Hobo kombinerar vass design, nytänk och oklanderligt trevlig service. Med ett idealt läge vid Brunkebergstorg befinner du dig dessutom mitt i centrala Stockholm med närhet till såväl centralstationen som Stureplan.

Första intrycket

Så snart du träder in på Hobo slås du av lekfullheten och den avslappnade stämningen. Vart du än riktar din blick finner du intressanta inredningsdetaljer som lockar nyfikenheten och bidrar till känslan av att ha entrat något unikt.

I anslutning till lobbyn ligger även inbjudande Lobbybaren som är en naturlig del, och en avslappnad oas, oavsett om du avnjuter en måltid, något drickbart eller bara en stunds avkoppling. Med en blandad publik blir det också tydligt att denna oas inte enbart är tillägnad övernattande hotellgäster – detta är utan tvekan en urban mötesplats för den trendkänslige.

Rummet: Hobo Superior

Några våningar upp, närmare bestämt på 5:e våningen, öppnar vi dörren till ett ljust och detaljrikt rum med många fina materialval. Kvalitetssängen från svenska Anders Hilding står järvt placerad i mitten av rummet, med fotändan mot fönstret, så att du med fördel kan ligga i sängen och njuta av Stockholms takåsar som utsikt…

På gavelsidan finns ett snyggt integrerat skrivbord med riktbara hänglampor och en högtalare så att du enkelt kan streama din favoritmusik. En av väggarna pryds av en fiffig peg-wall med flertalet specialdesignade produkter att låna, helt gratis. Ett exklusivt Hobo-paraply, Hobo-tygkasse och strumpbyxor av svensk superkvalitet. Ja, men varför inte!

Att en liten färgglad vattenpistol ligger placerad under vasken vittnar återigen om att Hobos lekfullhet går igen även i rummen…

Lobbybaren + 5EMMAN

I markplan ligger som nämnt Lobbybaren, öppen från morgon till midnatt. Det är alltså här din frukost, lunch och alla dagens kaffe med fördel inmundigas. En trappa upp ligger dessutom 5EMMAN som dagtid är den perfekta arbetsplatsen för att mot kvällen förvandlas till stans bästa after work.

När vi är på besök är övervåningen dessvärre uppbokad för ett event. Det anordnas nämligen regelbundna events, spelningar och festligheter som ackompanjeras av en trevlig cocktail- och pizzameny signerad köksmästare Sebastian Runius. Ja, men du hör ju själv! What’s not to like, liksom.

Frukosten

Ingen hotellvistelse är komplett utan en riktigt bra frukost. Och just Hobos frukost i caféstil, gör oss inte besvikna. Förväntansfulla över att äntligen få testa frukosten, vi har ju väntat ända sedan incheckning (!), intar vi Lobbybaren som redan vimlar av härligt frukostfolk med samma mål i sikte.

På menyn står flera höjdare som chiapudding, smoothies, sandwiches, pumpkin pie och egg muffins… mums! Därtill ser Hobos barrista till att servera stans godaste cappuccino till dagens viktigaste mål. Frukostmenyn på Hobo uppdateras dessutom ständigt, så det finns skäl att göra återbesök.

Tid att säga farväl, för den här gången..

Efter en sista färd i en av de kreativa hissarna, alla med varierande teman, sker utcheckningen smidigt och vi kan välja att checka ut på egen hand med hjälp av surfplattor i receptionen. Men med tanke på hur trevlig personalen är, ser vi till att växla några extra ord, samt köpa med oss några av de specialdesignade produkterna, innan vi beger oss ut i ett höstfint Stockholm. Och hade det inte varit för att vi redan intagit två cappuccinos, hade det nog blivit en rackare till…

Kan vi då rekommendera Hobo? Absolut! Här finns allt och lite till.