StockholmSemester i lyxCity

trivago testar: Designdrömmen At Six

By , 20 november 2017

Tänker du dig en tur till den svenska huvudstaden inom den närmsta tiden? Om du ska till Stockholm och är på jakt efter ett läckert designhotell mitt i centrum, gör du rätt i att läsa vidare…

trivago har nämligen testat femstjärniga hotell At Six, som ligger på det lite bortgömda men samtidigt supercentrala Brunkebergstorg med gångavstånd till de flesta av Stockholms sevärdheter.

Lyxhotellet öppnade i mars 2017 och har snabbt placerat sig som ett av stans klarast lysande hotellstjärnskott. Och med en tydlig inriktning på konst och design står At Six ut bland Stockholms många hotell.

 

Konst & design

Hotell At Six lobby Stockholm

I lobbyn står ett av hotellets mer framträdande kännetecken, en 2.5 meter hög skulptur i marmor. Skulpturen är skapad av spanska konstnären Jaume Plensa och är bara ett utav flera konstverk som pryder hotellet.

Såväl de gemensamma utrymmena som hotellrummen pryds av verk från internationella konstnärer och kända namn som Olafur Eliasson, Sol LeWitt, Julian Opie och Tacita Dean. 

Hotell At Six är med andra ord ett optimalt val för den som uppskattar högkvalitativ design och konst, samt exklusiv interiör som går hand i hand med den lite avskalade Skandinaviska stilen. 

 

Hotellrum & atmosfär

Hotell At Six Stockholm dubbelrum

När vi kliver in på hotellrummet vi blivit tilldelade möts vi av läcker design som fullkomligen osar av kvalitet. Ett skrivbord med skiva i vacker grön marmor, en designstol och en sänggavel i skinn är detaljer som bidrar till den moderna och luxuösa atmosfären i rummet.

Och trots att vi befinner oss mitt i stan störs vi inte av några ljud utifrån. De ljudisolerade fönstrena stänger ute omvärlden och den ljuvliga sängen sörjer för en riktigt god natts sömn.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15145859/trivago-testar-at-six-stockholm-sovrum.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15145531/trivago-testar-at-six-stockholm-rum.jpg" type="x2-collage"]

 

Den gamla tråkiga minibaren med standardsortiment är ett minne blott! Här står ett medvetet urval av flaskor och ett eget cocktailmixset så att du kan lyxa till det med en drink i något av de läckra cocktailglasen. Självklart finns även en drinkguide till drinkar du kan blanda med sortimentet på rummet.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15145515/trivago-tetsar-at-six-stockholm-dubbelrum.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15145528/trivago-testar-at-six-stockholm-badrum.jpg" type="x2-collage"]

 

Den observanta ser också att det exklusiva gyllene X:et löper genom hela hotellet, exempelvis på handdukar, sängkläder och servisen på rummet. Något som onekligen vittnar om att hotellet lagt vikt in i minsta detalj.

Och visst är det väl så att det oftast är de mest oväntade ting en uppskattar mest? En liten överraskning i form av ett vackert dessertfat med brownies och macarons väntade på rummet och bidrog till en minnesvärd hotellupplevelse.

 

Vinbar, Cocktails och vinylskivor

Hotell At Six vinbar Blanche Hierta

Vinbaren Blanche & Hierta ligger i entréplan och passar perfekt som en första utgångspunkt för att avnjuta ett glas vin och en stunds avkoppling. Med ett noggrant urval av viner kan även den kräsnaste av vinentusiaster känna sig nöjd.

Snygga designlampor hänger från taket och sampelar fint med de runda borden och stolarna i sammet. Men, det mest iögonfallande i vinbaren är nog ändå det 2.5 ton tunga bordet i massivt trä, tillverkat av ett gammalt och sjukt träd på Djurgården. En idé vi gillar lite extra mycket.

 

Hotell At Six cocktail bar

På andra våningen väntar en intim Cocktail Bar och loungen Hosoi. Det första som möter blicken är ett rejält biljardbord framför en japansk glasvägg, och därefter en lång bardisk i ljus marmor.

Två guldfärgade flamingos och en lång rad med flaskor, av varierande sort, reflekterar det varma ljuset från de specialdesignade lamporna vilket skapar en mysig och avslappnad atmosfär. Här är det bara till att slå sig ned i någon av de många inbjudande sittgrupperna och beställa in något gott!

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15150713/trivago-testar-at-six-stockholm-cocktailbar.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15150706/trivago-testar-at-six-stockholm-lounge.jpg" type="x2-collage"]

 

Runt hörnet från baren hittar man loungen Hosoi som har ett helt bibliotek av vinylskivor och två stora specialimporterade högtalare från Japan. En DJ-anläggning i vintagestil står dessutom redo att nyttjas, både av lokala och internationella DJ’s.

 

Restaurang & mat

Hotell At Six Stockholm restaurang

I den rymliga restaurangen väntar vackert dukade bord i marmor, stolar i olika nyanser och ett öppet kök där ett internationellt team av kockar förbereder rätter med kärlek och stor noggrannhet. De stora fönstren utmed Brunkebergstorg gör att du som gäst kan luta dig tillbaka och njuta av såväl skådespelet utanför som den förstklassiga maten.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15151903/trivago-testar-at-six-stockholm-kok.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15151520/trivago-testar-at-six-stockholm-restaurang.jpg" type="x2-collage"]

 

Borden runt omkring i restaurangen är av olika storlek och design vilket bidrar till känslan av att At Six verkligen är ett unikt hotell. Stilen är en blandning mellan vintage och modernt med inslag av material som sammet, skinn och marmor – vilket skaper en intressant och exklusiv touch.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15151535/trivago-testar-at-six-restaurang-mat.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2017/12/15151534/trivago-testar-at-six-maltid.jpg" type="x2-collage"]

 

Menyn varieras ständigt och består av internationella rätter vilka inspirerats av olika platser runtom i världen.

Frukosten är i bufféstil och erbjuder ett rikt urval av mat. Hemmagjord äggröra, bacon, diverse typer av bröd och smarriga bakverk är bara några av alla läckerheter. Dessutom finns det både glutenfritt bröd och flera vegetariska val att välja. Så här kan du med fördel slå dig ner och verkligen njuta av en förstklassig frukoststund, innan en heldag i Stockholm väntar.

 

[button text="Se priser på trivago" href="https://www.trivago.se/stockholm-52297/hotell/at-six-5970482"]