Asien

Takterrasser med bar i Bangkok: Ta en drink med utsikt!

Gatorna i Thailands huvudstad Bangkok kan vara hektiska att röra sig på.

Efter att ha tillbringat en halvdag med att pruta ner priset på det där Singha-linnet så mycket som möjligt kan det därför vara skönt att slå sig ner med ett glas på någon av Bangkoks bästa takterrasser. Drinkarna som erbjuds är innovativa och olika, och det är inte ovanligt att cocktailbarerna använder sig av lokala specialiteter som risvin, pandan eller lax. Ja, lax. Det funkar faktiskt, lita på oss.

Hotel Indigo

Ta hissen upp till 26:e våningen av Hotel Indigo och kliv ut på Char Rooftop Bar. Sätt dig i ett av ”evighetsbåsen” där glasväggarna ger dig utsikt över Bangkoks stadssilhuett.

Takterrassbarer är ökänt dyra, men Char är ett undantag. Här betalar du under 200 baht för en öl. De har god öl, men maten är kanske ännu godare. Testa de hemlagade fläsksvålarna med Chiang Mai-dipp.

Själva hotellet är ett av Bangkoks nyaste. Rummen är färgsprakande och inredningen hämtar inspiration från hotellets omgivningar. Evighetspoolen på våning 24 är en annan av hotellets höjdpunkter.

Drinken vi valde: Pandora’s Box – Chivas Extra, angostura, socker och whiskeyrök, höljd i en glaskupol.

Hotel Indigo Bangkok Wireless Road, An Ihg Hotel

Populärt
Bangkok
9.2 Utmärkt (1928 recensioner)

Pathumwan Princess

Ekologiska cocktails och experimentella shots finns på menyn här. Drinkarnas namn är lika kreativa som själva skapelserna – smutta på en Shirley Temple eller svep en Monkey Brain. Vi älskar så klart takterrasser, men de är inte de bästa på att skydda mot regnet. Om det skulle bli dåligt väder kan du alltid gå in till Studio Bar, där cocktails är specialiteten.

Hotellrummen på Pathumwan Princess är ljusa och rymliga, med naturnära träeffekter och väggar som pryds med thaimotiv. Den ultimata lyxen hittar du i Pathumwan Horizon Terrace Suite. Denna 70 kvadratmeter stora svit ståtar dessutom med en 80 kvadratmeter stor trädgård på hotellets 29:e våning.

Drinken vi valde: The 1L Tequila Fizz – Pepe Lopez Tequila, triple sec, limejuice, sirap och sodavatten i ett gigantiskt cocktailglas.

Hotel Pathumwan Princess

Populärt
Bangkok
9.2 Utmärkt (2954 recensioner)

Millennium Hilton Bangkok

Ja, det är Hilton, men låt inte det skrämma dig. Drinkpriserna på ThreeSixty Lounge är inte så mycket högre än på andra takbarer i Bangkok, och dessutom är det inte så mycket folk här.

Baren består av två separata delar; den mest imponerande är 360-graderskupolen med utsikt över hela Bangkok. Det kanske låter självklart, men vi rekommenderar ett besök vid solnedgången för de perfekta vyerna över staden.

Drinken vi valde: Kom hit på söndagsbrunch och njut av gratis drinkar mellan 11.00 och 12.00 (vi dömer ingen).

Millennium Hilton Bangkok

Populärt
Bangkok
8.8 Utmärkt (4128 recensioner)

Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit

Ta dig en bit från turiststråken till Sukhumvit Road och ta hissen upp till våning 45 på Marriott Hotel Sukhumvit. Håll i dig när hissdörrarna öppnas längst upp.

Hotellbaren Octaves inredning har inspirerats av en terrasslägenhet i New York, och här smälter insidan samman med utsidan på ett sömlöst sätt. Glasväggarna ger en panoramavy av Bangkok medan den vertikala trädgården skapar en känsla av naturens intrång i byggnaden.

Det är ett plus att så få turister hittar till den här baren, och det brukar inte vara så svårt att få ett bord. Både maten och drinkarna kommer från en omfattande meny. Fisk och skaldjur är specialiteter i det gastronomiska utbudet. Till en drink i goda vänners lag passar det bra att dela på mindre tapasrätter eller större brickor med ostron, sushi eller sashimi.

Drinken vi valde: Mango Sticky Rice – Kristal Thai risvin skakat med mango, kokosmjölk och pandan.

Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit

Populärt
Bangkok
9.0 Utmärkt (2309 recensioner)

Lebua at State Tower

Sky Bar påstår sig vara en av världens högst belägna takterrasser, och det tvivlar vi knappast på, eftersom den ligger på 63:e våningen. Baren ligger i Lebua at State Tower – hotellet där skådespelarna från The Hangover II bodde medan de filmade i Bangkok. Detta är något man tar vara på i Sky Bar, med drinkar med namn som The Hangovertini.

Hotellsviterna är lika lyxiga som baren på taket. Rummen har utsikt över floden Chao Phraya, en utsikt som kan vara den bästa i hela staden. Unna dig något extra med den kungliga sviten State Room som har panoramautsikt och ligger på 67:e våningen.

Drinken vi valde: The Hangovertini – Burroughs’s Reserve Gin med hemgjord tonic och isbitar med gurka.

Lebua at State Tower

Populärt
Bangkok
8.8 Utmärkt (4163 recensioner)

Hotel Muse

Denna bar i art deco-stil är uppdelad i två våningar och är allt som man kan förvänta sig av en speakeasy. Här finns områden med olika teman: The Lounge, The Blind Pig Cigar Lounge och The Terrace Bar ligger mellan våning 14 och 25 på hotellet som tillhör kedjan MGallery.

Här anordnas förbudstidsinspirerade temakvällar och baren är en liten del av 1920-talets USA i Bangkok. På lördagskvällar bidrar lokala deejays till feststämningen.

Designrummen blandar europeisk stil och asiatisk arkitektur för en verkligt unik atmosfär. Rummen är inspirerade av buddhistisk kosmologi, med namn som Jatu, Dowadueng och Paranim.

Drinken vi valde: Wasabi Martini – Gin med grönt te skakad med flädersirap, wasabi, lime och lax (ja, du läste rätt).

Hotel Muse Bangkok Langsuan - MGallery by Sofitel

Populärt
Bangkok
9.2 Utmärkt (2510 recensioner)