Sverige

trivago Awards 2018: Sveriges bästa hotell

Vad utmärker ett riktigt bra hotell? Stor frukostbuffé eller 24h rumsservice?

Kvalitetssängar med lakan i Egyptisk bomull? Badkar och frottémorgonrockar? Ja, åsikterna är både många och högst personliga när det kommer till vad som gör en hotellvistelse perfekt.

Ett som är säkert är att vinnarhotellen i trivago Awards 2018 har en sak gemensamt: de har alla fått årets mest positiva omdömen av tidigare gäster.

Så ta en titt nedan och inspireras till din nästa hotellvistelse. Från norr till söder och småskaligt till storskaligt – här finns något för de flesta smaker!

Det bästa 5-stjärniga hotellet i Sverige

1/3

Femstjärniga Upper House är som taget ur New York, men är beläget i Göteborgs stolthet Gothia Towers. Småskaligt exklusivt i nordisk harmoni med milsvid utsikt över staden, är bara några element som utmärker detta hotell. Missa inte ett besök i hotellets Spa eller ett dopp i takpoolen på nittonde våningen, med glasgolv…

Upper House

Populärt
Göteborg
9.6 Utmärkt (2073 recensioner)

Det bästa 4-stjärniga hotellet i Sverige

1/3

I småländska Växjö ligger PM & Vänner Hotel vars filosofi lyder skog, äng och sjö. Hotellet har 74 rum i fem kategorier vilka omsorgsfullt präglas av materialval som öländsk kalksten och massiva ekgolv. En röd tråd uppges löpa mellan hotellet och dess restauranger/barer, och gäster bjuds in till att uppleva en känsla av helhet genom hela sin vistelse.

PM & Vanner Hotel

Växjö
9.6 Utmärkt (1813 recensioner)

Det bästa 3-stjärniga hotellet i Sverige

1/3

På Fröknagården i Kristianstad, i en nyrenoverad mangårdsbyggnad från 1600-talet, ligger Annas Hotell. Här finns tolv välinredda rum med lakan i ekologisk bomull och omsorgsfullt uttänkta detaljer för att ge gäster en skön och vilsam upplevelse. Hotellägare Annas filosofi om värdskap och omtanke genomsyrar; gäster ska känna sig välkomna, sedda och viktiga.

Annas Hotell

Populärt
Kristianstad
9.8 Utmärkt (575 recensioner)

Det bästa alternativa boendet i Sverige

1/3

Inte långt ifrån Sala Silvergruva ligger Norrängens Alpacka, ett Bed & Breakfast med sin alldeles egna karaktär. Här har du nämligen sällskap av flera söta alpackor och lamor. Den 250 kvm stora Bed & Breakfast-delen är belägen i den nyrenoverade och charmiga ladan med flera personligt inredda rum. I det välutrustade köket kan du laga din egen mat eller bara njuta av utsikten över gården, dammen och djuren som strövar utanför.

Norrängens Alpacka

Populärt
Möklinta
9.8 Utmärkt (156 recensioner)

Boendet med bäst värde för pengarna i Sverige

Norrängens Alpacka kammar även hem förstaplatsen när det kommer till boenden där du får bäst värde för pengarna. Kanske inte så konstigt med tanke på den glada och familjära miljön som råder på Norrängen, där du dessutom har djurlivet och naturen precis utanför husknuten.

Men missa för all del inte resten av topp 10 i listan nedan…

Topp 10 bästa värde för pengarna i Sverige

1. Norrängens Alpacka – Sala

2. Hedemora Logi – Hedemora

3. Norrekvarn – Trelleborg

4. Stall Hällarp – Falkenberg

5. Trollbergets – Högsby

6. Annas Hotell – Kristianstad

7. Bjälbo Gästhus B&B – Skänninge

8. Hostel Dalagatan – Stockholm

9. Hotel Borrby – Borrby

10. Nils Holgerssongården – Skurup

Om trivago Awards

Precis som vi samlar hotellpriser från hela webben, samlar vi också gästrecensioner och omdömen för alla hotell som visar priser på trivago. Recensionerna tilldelas sedan en övergripande poäng enligt service- eller facilitetkategori med hjälp av en internt utvecklad algoritm. Det övergripande omdömet visas på trivago och gör det enkelt för resenärer att jämföra bekvämligheter och tjänster som erbjuds när de söker efter sitt ideala hotell. För trivago Awards 2018 anses hotellen med högst poäng, i varje tilldelad kategori, som kategorinvinnare. För att säkerställa nogrannheten krävdes minst 20 recensioner för behörighet.

Har du besökt något utav hotellen?

Dela gärna din upplevelse med oss i en kommentar!