Danmark

5 spahotell i Köpenhamn som ger dig maximalt välbefinnande

Emellanåt drömmer vi alla om att stänga ute omvärlden och byta ut att-göra-listan mot en spavistelse långt bort från vardagen.

Gärna på en plats med palmer, skvalpande vågor och varma temperaturer. Tyvärr går inte alla drömmar i uppfyllelse. Men som tur är har vi ett tips till dig som kan göra underverk, oavsett om du är stressad eller inte.

En resa till Köpenhamn kan nämligen enkelt kombineras med en spavistelse. Vi har valt ut fem spahotell där du kan glömma vardagen och ägna dig åt välbefinnande och avkoppling. Vad sägs om ett spa med inriktning på holistisk hälsa och med rötterna i nordiska traditioner? Eller föredrar du behandlingar med inspiration österifrån? Det kanske är ett snyggt designerhotell du är ute efter? Hitta ditt ideala spahotell i Köpenhamn i listan. En sak är säker – du kommer att känna dig som pånyttfödd.

Spavistelser med inspiration österifrån

Avskärmat från storstadens liv på en kullerstensbelagd sidogata i centrala Köpenhamn ligger Hotel Kong Arthur och Ni’mat Spa. Hotel Kong Arthur har ett brett utbud av spabehandlingar i olika prisklasser. Ett av deras mest intressanta erbjudanden är paketet Spa Livsnyder, som inkluderar både övernattning och spabehandlingar. De flesta behandlingarna börjar i vattentemplet, som har bastu, ångbad och bubbelpool. När du är klar lämnas du i händerna på de kunniga spaterapeuterna och ägnar dig åt total avslappning.

Behandlingen består av fot- och kroppsmassage med aromatisk olja från Panpuri som både löser upp muskelknutor och ger en rofylld känsla. Om du vill unna dig något riktigt speciellt ska du prova Østens Stjerne. Den fyra timmar långa behandlingen är hotellets mest djupgående och börjar med en massage med varma lavastenar. Sedan droppas varm olja på pannan som får rinna genom håret, varpå en hårbotten- och ansiktsmassage följer. Hela behandlingen avslutas med en ansiktspeeling. Hotellet serverar sushi och andra tilltugg samt vin eller juice beroende på vad du föredrar.

Hotel Kong Arthur

Populärt
Köpenhamn
9.1 Utmärkt (2643 recensioner)

Sublimt designerhotell med välbefinnande för alla

AC Bella Sky CPH väntar dig en fantastisk 4-stjärnig upplevelse. Hotellet är trots sin storlek ett mysigt boende, och den 850 kvadratmeter stora spaanläggningen garanterar en härlig spavistelse. På Bella Sky kan du välja mellan en rad olika behandlingar av olika typer och olika längd. Sublime Skin Deluxe Lift ger energi, verkar uppstramande och har anti-aging-effekt. Enligt personalen är denna behandling särskilt bra för mogen hy.

Om du verkligen vill glömma bort vardagens stress är Tranquility Pro Massage den perfekta behandlingen för dig. Tack vare innovativa behandlingsmetoder, eteriska oljor, lugnande musik och en väl utförd massage kommer du att få ny energi och en god natts sömn. På Bella Sky kan gäster även njuta i Aqua Spa, där kropp och själ stärks med hjälp av flera kalla och varma bassänger samt ångbad och bastu. Efter behandlingen bjuder hotellet på middag och drinkar i restaurangen. Det rör sig om en högklassig spaupplevelse, där välbefinnande och trevligt sällskap är av högsta prioritet.

Ac Hotel By Marriott Bella Sky Copenhagen

Köpenhamn
8.3 Väldigt bra (7764 recensioner)

Spahotell i natursköna omgivningar

Kurhotel Skodsborg ligger fyra kilometer utanför Köpenhamn, men en vistelse här är mer än värd den extra körsträckan. Hotellet ligger i natursköna omgivningar och kombinerar på ett subtilt sätt estetiska värden med en passion för holistisk hälsa. Grundaren Carl Ottosen lade ut en rad principer för vad ett hälsosamt liv består av: ljus, luft, vatten, kost, motion och vila. Dessa principer lever vidare på Skodsborg och det innebär att du kan njuta av ett 100 kvadratmeter stort hydrospa med grotta och massageduschar, eller slappna av i en utomhusjacuzzi och i flera olika typer av bastu.

Genom de många olika bad- och vattenupplevelserna kan du koppla av, känna välbehag och inte minst rensa kroppen. Spabehandlingarna utförs av kunniga experter som använder noga utvalda produkter för att se till att du får ny energi och livskraft. Kurhotel Skodsborg erbjuder utöver spabehandlingar även fitness, yoga och crossfit med instruktörer. På det hela taget är det en utmärkt semester för alla som behöver en mental och fysisk uppladdning.

Kurhotel Skodsborg

Populärt
Søllerød
8.8 Utmärkt (2050 recensioner)

Tropisk spaupplevelse i centrala Köpenhamn

Hotel Axel Guldsmeden i Köpenhamn erbjuder sina gäster en spavistelse som stimulerar och tillfredsställer alla sinnen. Spaområdet är utformat med en nordisk känsla för estetik och enkel skönhet, men med tydlig inspiration från Balis tropiska klimat. Det är en kombination som kommer få dig att glömma alla vardagens många måsten. Slappna av i bastun eller ta ett uppiggande dopp i kallvattensbassängen. Avsluta med ångbad och jacuzzi innan du mjukar upp musklerna i händerna på en skicklig massör.

Produkterna är noga utvalda och följer Guldsmedens strävan efter att allt ska vara 90–100 % ekologiskt. Det innebär rena och ekologiska eteriska oljor och krämer som gör nytta för hyn och är skonsamma för miljön. Avsluta den avslappnande dagen med en god middag på restaurangen och passa på att skämma bort dig med en drink i baren.

Observera: Spavistelsen bokas utöver din hotellvistelse på Axel Guldsmeden och kostar omkring DKK 300. Observera även att Guldsmeden finns på flera olika platser. I Köpenhamn erbjuds spabehandlingarna endast på Axel och Babette.

Axel Guldsmeden

Köpenhamn
8.3 Väldigt bra (276 recensioner)

Chokladmassage och lyxig hälsoresa

Hotellet The Square ligger i centrala Köpenhamn, så det passar utmärkt för en weekendresa, oavsett om du väljer att kombinera din vistelse med spa eller inte. Hotellet är modernt och har en minimalistisk inredning med fokus på välbefinnande och avslappning. Väljer du en spavistelse här behöver du endast gå några hundra meter till Copenhagen Spa & Wellness. Här väntar dig en oas av lyxig wellness och ett imponerande utbud av olika spabehandlingar.

Bland annat är Copenhagen Spa & Wellness ensamma i Danmark om att erbjuda chokladspa. Låter det lite underligt? Behandlingen sägs ha en avslappnande och stresslösande effekt på kroppen och verkar samtidigt återfuktande på huden. Den börjar med en kroppspeeling följd av en stund i den varma jacuzzin innan det är dags för chokladmassage med 100 % ren choklad. Det är en minnesvärd upplevelse för både själ och sinnen. Vill du verkligen skämma bort dig själv ska du prova Royal Spa. Behandlingen tar 190 minuter och består av fotbad med peeling, kropps- och ansiktspeeling samt en återfuktande ansiktsmask. Detta följs sedan av ett dopp i jacuzzin och en rad tilltugg. Allting avslutas med en 90 minuter lång kropps- och ansiktsmassage samt massage av hårbotten. Så det är bara att njuta!

The Square

Populärt
Köpenhamn
8.9 Utmärkt (5182 recensioner)