Asien

7 indiska drömpalats du inte visste du kunde bo på

Lockas du av Indiens fantastiska mat, paradisstränder, rika djurliv, sagolika tempel och myllrande storstäder?

Drömmer du om en guldkantad resa till detta fascinerande land? Vi har handplockat sju av landets gamla anrika palats som gjorts om till hotell. Här kommer du att leva som en maharaja på semestern.

Tänk dig att vistas bland lummiga trädgårdar, susa fram i klassiska lyxbilar eller koppla av i din hotellsvit där du har lika mycket utrymme som i ett helt hus. Välkommen med på en kunglig rundresa!

1. Taj Lake Palace

1/3

Taj Lake Palace är ett riktigt tidsdokument i Udaipur. Hotellet byggdes 1792 som Maharana Jagat Singh II maharadjapalats och ses nu för tiden som en av världens mest romantiska tillflyktsorter. Många världsstjärnor säger sig älska hotellet. Nicole Kidman beskriver det som ”magiskt” och när du ser den undangömda platsen vid Picholasjön kommer du att förstå vad hon menar.

Staden Udaipur kallas ibland för österns Venedig. Området är berömt för alla vackra palats som döljer sig bland slottsträdgårdar, tempel och sjöar. Om du vill koppla bort vardagsstressen är en tur på Jiva Spa Boat obligatorisk. Ombord på båten kan du luta dig tillbaka och beundra utsikten, få massage eller ta ett dopp i jacuzzin på däck.

Taj Lake Palace

Populärt
Udaipur
9.6 Utmärkt (1445 recensioner)

2. Rambagh Palace

1/3

Detta 1800-talshotell anses av många vara juvelen i Jaipurs krona. Under årens lopp har generationer med indiska kungligheter bott här. Lyxanläggningen är extravagant inredd och en särskild fest för ögat är palatsets balsal. Här glittrar kristallkronorna över hotellrestaurangen Suvarna Mahal.

Du som bokar ett rum i palatset kan se fram emot en bekväm vistelse. Välj att ha utsikt över den inre gårdsplanen eller trädgården, så att du kan härska över 50 kvadratmeter med växtlighet. De exklusiva badrummen har inredning i marmor och du kan kalla in en särskild butler som hjälper dig att tappa upp ett riktigt skönt bad.

Rambagh Palace

Populärt
Jaipur
9.7 Utmärkt (724 recensioner)

3. Taj Falaknuma Palace

1/3

Ett praktexemplar på 1800-talets eleganta arkitektur är Taj Falaknuma Palace. Denna magnifika stenbyggnad lockar med interiörer i europeisk stil, lyx i överflöd, alla tänkbara bekvämligheter, samt klassisk indisk gästfrihet.

Nizam Suite är ett ståtligt rum och här bodde en gång världens rikaste man. Du kommer att häpna när du ser inredningen, de privata simbassängerna och de jättelika vardagsrummen. Det här är antagligen landets mest imponerande presidentsvit.

Taj Falaknuma Palace

Populärt
Hyderabad
9.8 Utmärkt (483 recensioner)

4. The Oberoi Rajvillas

1/3

På ett jättelikt område med välordnade trädgårdar ligger fridfulla The Oberoi Rajvillas, en exklusiv tillflyktsort där du kan ta hand om både kropp och själ. Det här palatshotellet spelar verkligen i en annan liga. Någon gång kan vi alla vara värda att vistas bland höga valv och kupolförsedda tak, kristallkronor och väggmålningar med bladguld. Du kan tillbringa dagarna åt att utforska hotellets matställen och barer, det vill säga Rajwada Library Bar och Rah Mahal Indian Restaurant. I frukostrestaurangen Suya Mahal får du en underbar start på dagen, eller så kan du komma hit och dricka eftermiddagste.

Välj mellan praktfulla rum och sviter, eller gå steget längre och unna dig en vistelse i Kohinoor Villa, som ligger på ett mysigt och avskilt område. Villans trumfkort är den 20 meter långa simbassängen som kantas av en privat paviljong med matsal.

The Oberoi Rajvilas Jaipur

Populärt
Jaipur
9.7 Utmärkt (475 recensioner)

5. Umaid Bhawan Palace

1/3

Högt ovanför ökenstaden Jodhpur ligger Umaid Palace, en ljuvlig plats och en viktig pusselbit i Rajasthans historia. Jodhpurs kungafamilj bor inte långt härifrån. Palatset döljer sig bland vackra tropiska trädgårdar där du kan se påfåglar och bada i den fantastiska poolen.

Inredningen i art déco-stil känns klassisk och modern på en och samma gång. I palatsets lyxiga rum väntar nya upplevelser bakom varje hörn. Den historiska sviten är mer traditionellt inredd och härifrån har du underbar utsikt över antingen gårdsplanen eller trädgården.

Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Populärt
Jodhpur
9.9 Utmärkt (488 recensioner)

6. HRH Shiv Niwas Palace

1/3

Ett annat smultronställe i Udaipur är HRH Shiv Niwas Palace. Här väntar 17 unikt inredda sviter med spektakulär utsikt över staden och de kringliggande sjöarna. Palatsets historia är spännande och här kommer du att få se överdådiga utsmyckningar och en mycket imponerande fasad. Gäster behandlas som kungligheter och stämningen är sagolik.

Det är inte ovanligt att hotellet transformeras inför guldglittrande bröllop eller filminspelningar från både Hollywood och Bollywood. Du som vistas på rätt plats kan mycket väl bli statist i en storfilm under ditt besök.

Shiv Niwas Palace By Hrh Group Of Hotels

Udaipur
8.4 Väldigt bra (448 recensioner)

7. Deogarh Mahal

1/3

Deogarh Mahal har ofta kallats för ”gudarnas boning”. Det är inte ett dugg förvånande. Här är det enkelt att föreställa sig att man har tagit ett kliv bortom förmögna kändisar och helt sonika börjat mingla med gudomligheter. Vad mer kan man önska sig än denna underbara arkitektur, överdådiga lyx och oslagbart goda mat?

I hotellets Royal Suites ser du tidlös elegans, mosaiker, inredningsdetaljer i rött och guld och stenbadkar stora som simbassänger. Om du älskar gamla fina bilar får du inte missa chansen att ta en oförglömlig tur på landsbygden i Rajasthani…

Deogarh Mahal

Deogarh
8.0 Väldigt bra (146 recensioner)