Europa

Bekväma och fina hotell i centrala Amsterdam

Nederländernas huvudstad har kallats för ”Nordeuropas Venedig” och är utan tvekan ett av trivagoanvändarnas favoritresmål.

Om det så bara är för en weekendresa eller till och med en enda natt så är Amsterdam en av de platser du bör besöka åtminstone en gång i livet. Vissa tänker på Amsterdam som ett resmål för ungdomar som vill ha en vild semester, men staden har så mycket mer att erbjuda. Här finns ett stort utbud av kulturaktiviteter och charmiga kanaler, och den unika staden kan garanterat få fart på din fantasi.

För att du ska få ut det mesta av din resa behöver du ett praktiskt hotell med bra bekvämligheter som ligger nära de främsta turistattraktionerna och framförallt till ett rimligt pris.

Men oroa dig inte, vi har gjort det mesta av förarbetet åt dig! Här nedan hittar du vår guide till hotell i Amsterdam med bäst läge i relation till priset.

Room Mate Aitana

1/4

En kvarts promenad längs gångvägen från centralstationen mot den konstgjorda ön på floden IJ tar dig till Room Mate Aitana. Hyr en cykel eller ta en skön promenad på tjugo minuter för att ta dig till händelsernas centrum på det centralt belägna torget De Dam.

Detta sprillans nya designhotell har en unik glasfasad med säregna ljus- och forminstallationer. De moderna och fullt utrustade rummen bjuder på fantastisk utsikt över Amsterdams karaktäristiska kanaler. För de som uppskattar en sovmorgon passar det bra att hotellets väl tilltagna och utsökta frukost serveras ända till klockan tolv. Men även de som gillar att gå upp i ottan för att genast bli ett med stadens larm hittar många trevliga caféer i närheten att börja dagen på.

Room Mate Aitana

Populärt
Amsterdam
9.0 Utmärkt (2906 recensioner)

Sir Albert

1/4

Sir Albert är en före detta diamantfabrik som transformerats till ett designhotell. Det ligger i den levande, centralt belägna och välrenommerade området De Pijp, som även är känt som Amsterdams latinkvarter. Alldeles i närheten hittar du alla stadens finaste museum, och hotellet är perfekt för de som är i Amsterdam för en kulturupplevelse.

Inredningen på Sir Albert sticker ut med sina rena linjer och många konstverk, och rummen är supermoderna och trendigt möblerade. Hotellets restaurang är faktiskt innestället för Amsterdams överklass. På hotellet finns en utmärkt biljettbokningsservice för museer och guidade turer, något som spar besökare värdefull kötid.

Sir Albert Amsterdam

Populärt
Amsterdam
9.1 Utmärkt (2121 recensioner)

NH City Centre Amsterdam

1/4

Med utsikt över kanalen Singel mitt i centrum ligger NH City Centre. Namnet talar för sig själv – hotellet ligger bara 500 meter från De Dam och en kort promenad från Anne Franks hus och Nieuwe Kerk. Om du fortsätter gå i tjugo minuter sådär kommer du till Van Gogh-museet, och om du inte orkar gå tillbaka igen finns en spårvagn som släpper av dig rätt utanför dörren.

NH är beläget i en traditionell byggnad i rött tegel. Alla rum renoverades 2016, och är inredda i lyxig och klassisk stil med ordentlig ljudisolering som gör att du kan sova gott på natten. Den som reser med familjen har möjlighet att be om anslutande rum. På söndagar är sen utchekning gratis och frukost serveras fram till klockan tolv.

NH City Centre Amsterdam

Populärt
Amsterdam
8.5 Utmärkt (2910 recensioner)

V Nesplein

1/4

Mitt i Amsterdams hjärta, en fyra minuters promenad från De Dam och Madame Tussauds ligger V Nesplein. Hotellet är omgivet av charmiga kanaler och är en perfekt bas för den som vill utforska staden till fots eller på cykel. Det här är ett äkta familjehotell som drivs av flera generationer, och personalen ger gärna tips om det bästa Amsterdam har att erbjuda. Det ger dig chansen att uppleva staden som en lokalinvånare och inte bara som turist.

Rummen på V Nesplein är ljusa och behagliga med designersängar, något som ger en vistelse här en lyxig prägel. Om du vill smaka på en god typisk Amsterdamfrukost ska du absolut testa restaurangen The Lobby. Detta flotta matställe välkomnar dig med sin moderna atmosfär och är ett perfekt ställe även att luta sig tillbaka efter en lång dag av stadspromenader. Varför inte framför den öppna spisen?

Hotel V Nesplein

Populärt
Amsterdam
9.4 Utmärkt (1316 recensioner)

The College

1/4

The College ligger mitt i musei- och modekvarteret, en kort promenad från både Rijksmuseum och Van Gogh-museet. Det fantastiska läget gör att du enkelt kan ta dig till teatrar, biografer och den berömda shoppinggatan P.C. Hooftstraat till fots.

Det som är så speciellt med det här hotellet är att det var en skola på slutet av 1800-talet, och på sätt och vis är den en utbildningsinstitution än idag. Personalen utgörs av hotell- och restaurangstudenter från olika skolor, som här får chansen att praktisera sitt yrke på ett riktigt boutiquehotell. När man går genom de olika rummen på The College får man intrycket av ett gotiskt slott, inrett med en smula klass och modernitet.

The College Hotel Amsterdam, Autograph Collection

Amsterdam
8.5 Utmärkt (1337 recensioner)

Ibis Amsterdam Centre Stopera

1/4

Detta ibis-hotell är väldigt centralt beläget, men ligger ändå i en lugn del av Amsterdam. En rask promenad på sex minuter tar dig till hjärtat av det judiska kvarteret. Även Rembrandts hus och sjöfartsmuseet ligger nära till hands. För att ta sig till centralstationen från hotellet är det bara att hoppa på tunnelbanan på stationen runt hörnet.

Hotellet ibis Amsterdam Centre Stopera har standardrum med alla moderna bekvämligheter, samt premiumrum med romantisk utsikt över kanalerna och de traditionella holländska stadshusen. En annan praktisk sak är att utcheckningstiden inte är förrän klockan tolv, och eftersom Amsterdam absolut är bäst att upptäcka på cykel, varför inte hyra en cykel från hotellet?

Ibis Amsterdam Centre Stopera

Populärt
Amsterdam
8.5 Utmärkt (2808 recensioner)