Sverige

Skäm bort dig på Sveriges härligaste spahotell!

Få saker är så avkopplande som en riktigt bra spavistelse. Och nu när hösten är här och vintermånaderna står för dörren,

kan det värma lite extra att få komma bort från vardagen och ladda batterierna.

Därför ger vi dig en guide till 11 av Sveriges absolut härligaste spahotell som kommer att göra allt för att pyssla om och skämma bort dig. För det är du värd!

Asia Spa, Varbergs Stadshotell

1/3

Asia Spa ligger högst upp på Varbergs Stadshotell, med fantastisk utsikt över havet och Varbergs stadsidyll. Här har man lyckats fånga det bästa från Asien och som gäst kan du se fram emot japanska källor, kurbad och sköna behandlingar i en lugn och rogivande miljö. Här finns också en hel avdelning tillägnad rogivelse med olika rum för såväl meditation som ljus- och mörkerterapi. Den asiatiska touchen löper som en röd tråd genom hotellet, spa:t och den japanska restaurangen NAMI. För en ultimat upplevelse övernattar du med fördel i något av hotellets De Luxe-rum – vilka bjuder på klassisk sekelskiftesromantik och modern komfort.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Populärt
Varberg
8.8 Utmärkt (2070 recensioner)

The Retreat Club, Falkenberg Strandbad

1/3

The Retreat Club på Falkenberg Strandbad beskrivs som en 3000 kvm stor fristad med alltifrån en generös spalounge, vackert orangeri och restaurang för finsmakare. Från den varma relaxpoolen njuter du av utsikten över Skrea Strand och när suget på ett dopp utomhus tränger sig på, går du bara över till den lyxiga 38-gradiga Champagnepoolen som bjuder på mjuka, härliga bubblor likt en bättre flaska champagne. I Eldrelaxen kan du sjunka ner i en skön säng framför en stor öppen spis. När natten kommer gör du bäst i att övernatta i ett av hotellets bekväma och läckert inredda rum där inget lämnats åt slumpen. Utsikten mot havet är pricken över i.

Falkenberg Strandbad

Populärt
Falkenberg
8.9 Utmärkt (737 recensioner)

Salt Creek Spa, Ystad Saltsjöbad

1/3

Ystad Saltsjöbads Salt Creek Spa är knappast någon nykomling till spa-Sverige och kan stolt kalla sig ett av de mest attraktiva spaalternativen i Österlen- och Malmötrakten. Checka in för en romantisk weekend, helg med vännerna eller för en konferens med kollegorna. Förutom jacuzzi, swimmingpool och bastu finns också isvak, asiatisk inspirerad lågvattenbassäng, fyra uppvärmda källor och en härlig relax med utsikt över Östersjöns böljande vågor. Sover gott gör du sedan i hotellets bekväma rum som inte lämnar något övers att önska, här kan du verkligen slappna av!

Ystad Saltsjobad

Populärt
Ystad
8.8 Utmärkt (1011 recensioner)

Sankt Jörgen Park Spa

1/3

Sankt Jörgen Park Spa i Göteborg är himmelriket för spaälskare. I poolloungen badar du i vattenkällor och vilar upp dig i gungande Swaybäddar med utsikt. Det finns flera bastur med varierande temperaturzoner och dofter, fotbad, en källare helt klädd i marmor för tvagning samt Eldrummet som är tillägnat vila. Du kan välja bland de fyra sparitualerna Energy, Purify, Relax samt Årets gästspelare som uppdateras varje år. Övernattar gör du i vackra sviter som alla har sina egna namn. Och heter du Andersson är det bara till att säga välkommen hem! Svit Andersson bjuder nämligen på enastående utsikt över Göteborgs skyline, både från sängen och badkaret. Dessutom har du fri minibar och extra påkostade sängar med lakan i Egyptisk bomull…

Sankt Jorgen Park

Populärt
Göteborg
9.0 Utmärkt (1541 recensioner)

Bluewater Sports & Health Club, Stenungsbaden Yacht Club

1/3

Stenungsbaden och sitt Bluewater Sports & Health Club i Stenungsund har blivit utnämnt till ”Best Hotel Spa 2017” i den internationellt ansedda tävlingen World Luxury Spa Awards. I spa:t finns två varma källor, jacuzzi, wellnesspool och ett helt bastulandskap för dig att koppla av i. Nere i havet ligger en bastuflotte som med fördel kombineras med ett uppfriskande dopp i det blå. Vill du inte göra avkall på din träning under vistelsen kan du testa den häftiga hinderbanan eller varför inte prova på matchracing, vattenskoter, SUP, tennis och kajak. Samtliga av hotellets rum och sviter är bekvämt inredda i New England-stil och på morgonen erbjuds du en stor ekologisk frukostbuffé.

Stenungsbaden Yacht Club

Stenungsund
8.0 Väldigt bra (1536 recensioner)

Level Spa & Health Club, Copperhill Mountain Lodge

1/3

Level Spa & Health Club på Copperhill Mountain Lodge i Åre har stora fönster utmed fjällens natur där du oavsett tid på året kan följa årstidernas skådespel. I spa:t finner du heta källor både ute och inne, flera bastur, välgörande kurer och en vacker panoramautsikt över Åreskutan. Här sägs det att samtliga av spabehandlingarna designats för att du ska känna dig som en superstjärna. När du övernattar kan du välja mellan snyggt designade dubbelrum och flerbäddsrum med plats upp till 8 personer. Känner du för att bjuda med dig ett härligt gäng finns den privata och exklusiva ski lodgen The Villa på 700 kvm. Spektakulärt är bara förnamnet!

Copperhill Mountain Lodge

Populärt
Åre
9.2 Utmärkt (528 recensioner)

Art Garden Spa, Arken Hotel

1/3

Arken Hotels Art Garden Spa i Göteborg kan du njuta av varma källor, vattenmassage, bastubad och flera rogivande oaser för rekreation. Inspirationen hämtas från Ayurvedisk lära samt naturen, årstiderna och de fem elementen Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Det finns även en trevlig restaurang där ledorden är kvalitet, färska råvaror, närproducerat och klimatsmart. Kombinera gärna din spaupplevelse med en övernattning i hotellets komfortabla hotellrum som går i en lugn och harmonisk färgskala. Och ett tips till dig som är konstintresserad är att ta ett besök i Galleri Arken som bjuder på utställningar både av etablerade och nya konstnärer.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Göteborg
8.2 Väldigt bra (1267 recensioner)

Yasuragi

1/3

Yasuragi är ett japaninspirerat spa där du kan uppleva japanska tvagningsritualer, varma utomhuskällor, ångbastu med salt, kolsyrebad, fotbad och mycket mer. Vid ditt besök får du en japansk bomullsrock ”Yukata” som du sedan bär genom hela din vistelse. I loungen serveras grönt te samt frukt och när Yasuragi nyöppnar den 1:a januari 2018 kommer du även att kunna njuta av vegansk mat i Yasuragis egna restaurang. Övernattar gör du i något utav de 191 hotellrummen som även de går i avskalad japansk stil för att bjuda in till det inre lugnet. Från samtliga rum har du utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp. Söker du efter en plats att verkligen koppla bort vardagen har du hittat rätt!

Yasuragi, an Ascend Hotel Collection Member

Saltsjö-Boo
7.8 Bra (273 recensioner)

Selma Spa

1/3

Selma Spa i Sunne kan skryta med att ha ett av Nordens bredaste utbud av spabehandlingar. Här finner du allt ifrån massage, kroppsbehandlingar, ansiktsbehandlingar, kurbad och basturitualer som utformats för att skapa välmående för såväl kropp som själ. Välj till exempel mellan en energigivande basturitual och en avslappnande basturitual, båda utförs under 2 timmar med sex ekologiska produkter till förfogande. När du njutit av en skön dag på spa:t kan du se fram emot att koppla av på det bekväma hotellrummet där du har utsikt mot sjön Fryken. Även i hotellets restaurang Smak avnjuter du frukost, lunch och middag med samma vackra sjöutsikt.

Selma Spa

Populärt
Sunne
8.6 Utmärkt (1340 recensioner)

Sturebadet Marina Tower, Elite Hotel Marina Tower

1/3

Sturebadet Marina Tower huserar i Elite Hotel Marina Tower och står ståtligt placerat vid Saltsjöqvarn med Stockholms inlopp som kuliss. Kanske har du redan hört talas om det anrika Sturebadet som fick sin början 1885 vid Sturegallerian i Stockholm. Sturebadets grundfilosofi baseras på en balans mellan fysisk träning, välgörande behadlingar och hälsosam kost. Här kan du njuta av hamam, jacuzzi, bassängbad och bastu. Hamam-behandlingarna kan göras med terapeut i ett separat rum eller på egen hand enligt Hamam-ritual. Övernattar gör du i vackert inredda rum och vill du lyxa till det riktigt kan du checka in i 50 kvm stora sviter med havsutsikt eller den 109 kvm exklusiva Tornsviten högst upp i tornet. Lyxigt!

Elite Hotel Marina Tower, Spa & Resort

Populärt
Stockholm
9.0 Utmärkt (2308 recensioner)

Kosta Boda Art Hotel Spa

1/3

Precis intill Kosta glasbruk i Kosta, finns det världsunika Kosta Boda Art Hotel. Ett världsunikt designhotell och spa i glas och sten formgivet av Kosta Bodas formgivare. I spa:t finner du en unik pool med undervattensutställning och kroppsbehandlingar som även de inspirerats av glaskonsten. Vad sägs om behandlingarna Art Glass Escape eller Art Glass Feeling där du bland annat blir masserad med varmt glas från glasriket. Även hotellrummen är individuellt inredda och utsmyckade med konst till ett värde av 100 000 kr och uppåt, så att du ska ha något vackert att titta på innan du sluter ögonen för en skön natts sömn.

Kosta Boda Art Hotel

Populärt
Kosta
9.2 Utmärkt (1377 recensioner)