Europa

De lyxigaste spahotellen vid Europas sjöar

Det finns få saker så lugnande som en sjös spegelblanka vatten.

Därför har vi letat fram de bästa spahotellen belägna vid Europas vackraste sjöar, från italienska Comosjön till irländska Lough Corrib.

Behandlingar, bekvämligheter och atmosfär är alla viktiga faktorer när det kommer till att hitta den perfekta spaanläggningen. Därför har vi valt ut de som erbjuder mysiga eldstäder och varma pooler, eller konstant solsken och möjligheten att få i sig lite D-vitamin. Vad du än är ute efter lär något av våra fem utvalda spahotell passa dig!

La Reserve

1/4

Hälsovårdsfantaster älskar Michel Reybiers femstjärniga hotell, vackert beläget vid Genévesjön och omgivet av de vackra Alperna. Lyxrum och stilrena stugor ligger utströdda över området. Här finns även restaurangen Café Lauren, som startades av Michelinkocken Eric Canino.

Spakvalitet: Nescens Spa på La Réserve är känd som en destination för sitt fokus på åldrande, och fokuserar på konsten att leva väl. Anläggningen täcker ett område på mer än 2 000 kvadratmeter och grundades av Michel Reybier själv. Här hittar du 17 behandlingsrum, en bastu, ett turkiskt bad, avkopplingsområden, ett fitnessområde och tennisbanor. Varumärket Nescens skapades av professorn Jacques Proust, som var en pionjär inom cellbiologi och medicin mot åldrande, och erbjuder individuellt anpassade program. Dessa inkluderar medicinsk rådgivning, ledbehandlingar och utvärdering av hälsa, diet och livsstil. Ett team av hälsospecialister bestående av en doktor, en dietist och en osteopat finns på anläggningen.

Behandlingen: Den ultimata schweiziska ansiktsbehandlingen på cellnivå mot ålderstecken: Behandlingen är designad för att aktivt fördröja tidiga ålderstecken och hjälpa huden att förnyas. La Prairies banbrytande teknologi mot ålderstecken slätar ut rynkor och ger huden hälsosam lyster. La Prairies ryggmassage är också del av behandlingen.

Andra behandlingar: Helkroppsmassage för bättre åldrande, lipomassage, vitaliserande detox-behandlingar och osteopati.

La Réserve Genève - Hotel and Spa

Populärt
Genève
9.0 Utmärkt (260 recensioner)

Grand Hotel Tremezzo

1/4

Det eleganta Art Nouveau-palatset ligger väster om Comosjön, ett stenkast från Villa Carlotta, och blickar ut över Bellagio- och Gringebergen. Slottet dateras till tidigt 1900-tal och har vackra fontäner, tre pooler, en pizzeria och en cocktailbar, utspridda i hotellets exotiska trädgårdar och på stranden.

Spakvalitet: ESPA:s T Spa, som ligger i 1700-talsvillan Villa Emilia, erbjuder personliga behandlingar i eleganta omgivningar med vacker utsikt över sjön. Anläggningen erbjuder fem behandlingsrum, en infinitypool, vattenterapi med fem olika jacuzzier (vissa ligger i en privat grotta), saltrumsbehandlingar, turkiskt bad, yoga och den så kallade Mosaico Beauty Studio.

Behandlingen: The Grand Garden Ritual: Denna oljebehandling är inspirerad av blommorna i Grand Hotel Tremezzos trädgård och erbjuder en kombination av blandade blomoljor och ansiktsprodukter som stimulerar både kropp och själ. Behandlingen tar hand om hela kroppen – från fötter och rygg till ansikte och hud.

Andra behandlingar: Holistiska behandlingar för fötter och ben med heta stenar, samt turkisk massage.

Grand Hotel Tremezzo

Populärt
Tremezzina
9.6 Utmärkt (299 recensioner)

Cameron House

1/4

Cameron House är ett idylliskt spahotell vid sjön Loch Lomond, bara 30 minuter från Glasgow Airport. Hotellet har en traditionell skotsk charm; tänk dig mysiga eldstäder, bekväma soffor, träväggar och skotskrutigt tyg. Här finns också otaliga stugor i skogen runt den enorma sjön. Och dessutom två sjöflygplan om du känner för att utforska området från ovan.

Spakvalitet: Det enorma Cameron House Spa har tre våningar och ligger i godsets golfklubb. Korridorer upplysta av levande ljus leder till ett stort område för värme- och vattenterapi där det också finns en pool med undervattensstrålar. Här erbjuds allt från en infraröd bastu, aromatiskt ångrum, turkiskt bad, lerbad, spacafé, 17 behandlingsrum och spaets guldkorn: en bubblande infinitypool på taket. Härifrån får du också en fantastisk utsikt över skogen, bergen och sjön.

Behandlingen: Vichy Experience – ESPA: Denna underbara behandling börjar med en uppfriskande fotskrubb med havssalt, sötmandelolja, mentol och lime följd av en avgiftande kroppsskrubb med grapefrukt och eukalyptussalt. Sedan ställer du dig i Vichy-duschen, som täcker hela kroppen, där du samtidigt får en avkopplande oljemassage med rosmarin och pepparmynta som gör din hud silkesmjuk.

Andra behandlingar: Caritas ansiktsbehandlingar, ESPA för män, ESPA:s kroppsbehandling, manikyr, pedikyr och vaxbehandlingar.

Cameron House on Loch Lomond

Populärt
Balloch
8.8 Utmärkt (854 recensioner)

Ashford Castle

1/4

Ashford Castle besöks löpande av kungligheter och kändisar, som president Reagan, Brad Pitt, Pierce Brosnan och John Travolta. Slottet är beläget nära den vackra sjön Lough Corrib, bland 350 hektar skog. Här finns eleganta rum och sviter samt en stuga nere vid vattnet. Red Carnation Hotels investerade nyss 75 miljoner euro i slottet, vilket gör det till ett av Irlands lyxigaste.

Spakvalitet: Från spaet, som ligger i vinterträdgården, kan du hela tiden se den vackra utsikten över sjön. Den toppmoderna anläggningen är utsmyckad med vackra kristallkronor gjorda av snäckor och en förtrollande väggmålning av livets träd som täcker väggen längs den avkopplande poolen. Här finns fem behandlingsrum, ett turkiskt bad, en ångbastu, ett fitnesscenter med teknologi från PureFlow™ och ett lugnt rum för avkoppling med utsikt över vattnet.

Behandlingen: Journey of Relaxations: Behandlingen börjar med en uppfriskande skrubb med tempelblommor, medan varm kokosolja från Tahiti droppas över kroppen. Medan oljan tas upp av huden utför massören en holistisk hårbottensmassage. Sedan får du en helkroppsmassage med varma basaltstenar. Dessutom ingår en specialbehandling som ger ditt ansikte kontur och definition.

Andra behandlingar: Voya Poultice-massage och Elemis Pro-Collagens ansiktsbehandling mot ålderstecken.

Ashford Castle

Populärt
Cong
9.3 Utmärkt (474 recensioner)

LeFay Resort

1/4

Detta prisbelönta, ekologiska lyxhotell och spa ligger i idylliska Alto Garda nationalpark och blickar ut över den ståtliga Gardasjön och Riviera dei Limonis kust. De ekologiska rummen har naturinspirerad inredning och tar efter de lokala citronhusen. De är utgrävda direkt ur berget och är därmed ett med den avkopplande omgivningen.

Spakvalitet: Lefay har utvecklat en egen spametod som kombinerar den traditionella kinesiska medicinlärans förebyggande principer med vetenskapliga, västerländska metoder. De många olika innovativa hälsovårdsprogrammen som erbjuds har skapats för att förbättra gästers mentala och fysiska hälsa och lindra vanliga västerländska åkommor som stress, oro och tidigt åldrande. ”World of Water and Fire” är spaets pärla – ett enormt vatten- och värmeområde med privata värmegrottor, en stjärnupplyst, privat flyttank och ett utomhusområde för vattenterapi. Om du är ute efter den perfekta upplevelsen med fokus på avkoppling och meditation kan du samla energi i spaets rogivande trädgård.

Behandlingen: Thalgos förberedande kroppsbehandling: En behandling med peeling som ger dig en detox-upplevelse med hjälp av lera och salt från Döda havet. Alger används för att avgifta och återuppliva huden samt underlättar lymfdränage. Behandlingen avslutas med en avkopplande oljemassage.

Andra behandlingar: Vikt- och kostprogram, osteopati och fysioterapi, hälsa och skönhet för kropp och själ, ritualer mot ålderstecken och Thalgos förberedande kroppsbehandlingar.

Lefay Resort & SPA Lago di Garda

Populärt
Gargnano
9.8 Utmärkt (1153 recensioner)