Internationellt

Cocktail på hög nivå – världens 10 bästa hotellterrassbarer

Hur många gånger har du inte letat efter den perfekta utsiktsplatsen för att få en otrolig utsikt över de städer som du besöker på semestern?

Det finns otroligt vackra platser där du kan ta en mojito eller ett glas gott vin med bra musik tillsammans med din partner eller dina vänner. Några av världens mest livade barer befinner sig på karaktäristiska byggnaders takterrasser, och det bästa av allt är att du inte ens behöver lämna hotellet. Här hittar du de tio bästa hotellterrassbarerna.

Hotel Pulitzer

Plats – Hotel Pulitzers takterrass, i hjärtat av Barcelona, bara några steg från berömda sevärdheter såsom Plaça de Catalunya, Las Ramblas och Passeig de Gràcia.
Drycker – Välj bland det breda urvalet av ginsorter till din gin och tonic eller prova en unik cocktail som skapats i baren.
Atmosfär – Atmosfären beror på vilken dag du kommer hit. Om du gillar livemusik ska du besöka baren på onsdagar då det spelas funk, elektronisk musik och pop. På torsdagar och fredagar spelar några av Barcelonas bästa DJ:ar. Om du föredrar att festa på kvällen får du inte missa sommarmånadernas varierade program under ”Sesiones Buenas Tardes Pulitzer”, som håller igång från 18.00 till 24.00.

Pulitzer Barcelona

Populärt
Barcelona
9.1 Utmärkt (2767 recensioner)

Ritz-Carlton Shanghai Pudong

Plats – På Ritz-Carlton Pudong Shanghais 58:e våning, vilket gör att det är den högst belägna baren i Kina med en fantastisk utsikt över Huangpufloden.
Drycker – Barens specialitet är vodka, och du kan välja bland över 40 sorter. Man serverar även en utsökt saketini – en sakebaserad cocktail som serveras i martiniglas (därav namnet).
Atmosfär – Lantlig stil blandas med modern design för att skapa en lounge-stämning, där du kan njuta av utsikten medan du lyssnar på musik och dricker något gott. Glöm inte att kolla om baren är öppen; ibland är den reserverad för privata fester eller företagsevenemang.

The Ritz-Carlton Shanghai, Pudong

Populärt
Shanghai
9.4 Utmärkt (1792 recensioner)

Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso

Plats – Sjunde våningen på Radisson Blu 1835 Hotel & Thalassos takterrass, med fantastisk utsikt över îles de Lérins, Massif de l’Esterel och Cannes-bukten.
Drycker – Prova en unik cocktail, som till exempel en ”Pesto” med gin, basilika, socker och lime.
Atmosfär – Den här baren beskrivs bäst som exklusiv, lyxig och lugn. Ett utmärkt val för att dricka något gott innan du fortsätter ut i natten till någon annan mer livlig bar. Det är dessutom en alldeles perfekt plats om du är ute efter romantisk stämning.

Canopy By Hilton Cannes

Cannes
8.4 Väldigt bra (237 recensioner)

Ayana Resort and Spa

Plats – På en 14 meter hög klippa över Indiska oceanen, på hotellet Ayana Resort and Spa.
Drycker – Vad sägs om en uppfriskande cocktail med tropiska frukter?
Atmosfär – Festlig strandstämning. De här festerna kommer du inte att glömma i första taget. Det är en perfekt plats för att njuta av de funkiga rytmerna från DJ-båset med utsikt över havet.

Ayana Villas Bali

Populärt
Jimbaran
8.7 Utmärkt (678 recensioner)

Sallés Hotel Málaga Centro

Plats – Salles Hotel Málaga Centros takterrass, i Málagas gamla kvarter, nära restauranger, butiker, museer och bara 1,5 km från stranden.
Drycker – Missa inte kocken Andrés Gámez tonfiskrätt ”atún de la almadraba” som funkar utmärkt med en god mojito, en caipirinha eller någon annan cocktail, medan du beundrar utsikten över staden en varm sommarkväll.
Atmosfär – Här varierar atmosfären beroende på vilken dag det är. På tisdagar kan du dansa till house-violinisten Annya, på torsdagar spelas jazzmusik och på söndagskvällar spelar DJ:n Alex Beck chillout-musik. Här anordnas varje år takterrasskonserterna ”Live The Roof”. Tidigare år har artister som Mikel Erentxun, Coque Malla och Miss Caffeina uppträtt.

Sallés Hotel Málaga Centro

Populärt
Málaga
8.7 Utmärkt (2572 recensioner)

Four Seasons Mumbai

Plats – Takterrassbaren AER befinner sig 34 våningar upp, så du får garanterat en häftig panoramautsikt över staden, havet och himlen.
Drycker – Varför inte ett par glas champagne under Sunset Happy Hour, som pågår från 17.00 till 19.00 varje dag?
Atmosfär – Lounge med avslappnad atmosfär, där barens DJ spelar en blandning av jazz, funk, house och blues tillsammans med klassiker från 80- och 90-talet.

Four Seasons Mumbai

Populärt
Maumbai
9.0 Utmärkt (1818 recensioner)

The Kimberly Hotel

Plats – Baren Upstairs ligger på Kimberly Hotels 30:e våning, i Midtown Manhattan. I samma kvarter hittar du Empire State Building, Central Park, Madison Square Garden, Grand Central Terminal och ikoniska Chrysler Building, som du kan beundra från terrassen.
Drycker – Upstairs utmärker sig för sina speciella drinkar som till exempel The Chrysler, en cocktail med champagne som bas samt med honung, Hennessy Black och lite färsk citron och lime. Den eleganta drinken är garanterat uppfriskande.
Atmosfär – En vintage-oas mitt på Manhattan. Baren utformades av den berömda arkitekten Frank Denner i samarbete med några av New Yorks mest exklusiva företag. De sofistikerade omgivningarna passar perfekt för att ta en drink och beundra den imponerande utsikten över metropolen.

The Kimberly Hotel

Populärt
New York
9.6 Utmärkt (2352 recensioner)

Banyan Tree

Plats – Moon Bar ligger högst upp i det 61 våningar höga hotellet Banyan Tree. Tillsammans med restaurangen Vertigo täcker de hela skyskrapans takterrass. Byggnadens långa form ger känslan av att befinna sig ombord på ett rymdskepp som vakar över Lumphiniparken och stadens skyskrapor.
Drycker – Barens främsta cocktail är Vertigo Sunset, en blandning av ananas-, lime- och blåbärsjuice, blandat med ett exakt mått Malibú.
Atmosfär – Romantisk och exklusiv. Moon Bars terrass är en storfavorit bland nyförälskade på smekmånad. Detta är den perfekta platsen att ta en cocktail medan solen går ned över miljonstaden. Baren har en klädkod men det finns inget krav på långklänning och smoking.

Banyan Tree Bangkok

Populärt
Bangkok
9.2 Utmärkt (3490 recensioner)

ME London

Plats – Radio Rooftop Bar ligger på spektakulära ME Londons tionde våning, varifrån du kan se några av Londons mest välkända byggnader och platser, som till exempel London Eye, Trafalgar Square, London Bridge och Covent Garden.
Drycker – Någon av de utsökta specialdrinkarna, som till exempel Kiss from a Rose, Thames River Iced ME och The Pink One, eller kanske en öl från ett mikrobryggeri eller ett glas välsmakande vin.
Atmosfär – Precis som staden där den ligger är Radio Rooftop Bar exklusiv, modern och trendig. Det är en perfekt plats för några dagars avkoppling i den engelska huvudstaden.

Me by Meliá London

Populärt
London
9.2 Utmärkt (2425 recensioner)

Tivoli Lisboa

Plats – Sky Bar ligger på takterrassen på hotellet Tivoli, ett av stadens lyxigaste och mest kända hotell, på Avenida da Liberdade, nära Bairro Alto och Chiado.
Drycker – Missa inte Red Tiger med limoncello och basilika. Garanterat uppfriskande!
Atmosfär – På torsdag, fredag och lördag kväll under sommarmånaderna är detta en av favoriterna bland Lissabons ungdomar, som kommer hit för att dansa till rytmerna från barens DJ.

Tivoli Avenida Liberdade Lisboa – A Leading Hotel Of The World

Populärt
Lissabon
9.1 Utmärkt (7184 recensioner)