Italien

7 prisvärda hotell för dig som vill utforska Rom

Rom förknippas ofta med gladiatorer, kejsare, påvar och naturligtvis den goda maten.

en stad där romerska ruiner, Berninistatyer och barocka kyrkor väntar bakom varje hörn kan det vara svårt att avgöra vilket område man ska bo i. Går det att hitta ett hotell i Rom som både är prisvärt och ligger på lagom avstånd från allt vad staden har att erbjuda?

Vi har undersökt saken och kan nu presentera några av Roms mest prisvärda och välplacerade hotell. Allt du behöver göra är att bestämma vad du ska hitta på först. Blir det besök på kejsarfora och Vatikanmuseerna, eller kastar du dig över en tallrik cacio e pepe eller amatriciana? Det är bara fantasin som sätter gränser, så förbered dig på la dolce vita!

Prisvärt nära Campo de’ Fiori och Piazza Navona

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill bo mitt i hjärtat av Rom.

Om du är på jakt efter ett hotell med centralt läge, unik utsikt och bra priser är Hotel Sole ett utmärkt val. Det ligger bara någon minut till fots från Campo de’ Fiori och mindre än tio minuters promenad från Piazza Navona. Härifrån är det också lätt att gå eller åka kollektivtrafik till Roms övriga sevärdheter. Det låter väl inte illa alls? Dessutom har hotellet en fantastisk terrass – kolla in fotona här nedanför. Du kan äta frukost i lugn och ro medan du tittar ut över kyrkornas kupoler. Om du är osäker på var du ska äta middag framåt kvällen kan du göra lite restaurangresearch med en aperitivo i handen på hotellets mysiga innergård. Det här är verkligen det ljuva livet.

Hotel Sole

Rom
6.8(60 recensioner)

Svindlande utsikt i San Giovanni

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill bo i ett område med äkta romersk känsla i närheten av stadskärnan.

Eurostars Saint John är perfekt om du vill bo en bit bort från händelsernas centrum men ändå ganska centralt. Bara två minuter från hotellet ligger Manzoni metrostation, varifrån du snabbt kan ta dig till stadens viktigaste sevärdheter. Om du föredrar att se någonting närmre hotellet är det bara fem minuters promenad till den imponerande Lateranbasilikan. Slår svindeln till när du tittar upp mot korset högst upp på Lateranobeliskens topp är det nog bäst att du återhämtar dig i hotellrummets jacuzzi eller i bubbelpoolen på terrassen, där du kan beundra utsikten över hustaken i Rom.

Hotel Saint John

Rom
7.9 Bra (598 recensioner)

Välkomnande atmosfär i Ostiense

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill ha bra bekvämligheter utan att det kostar en förmögenhet.

Du kanske tycker att det verkar opraktiskt att bo utanför centrum, men då har du aldrig bott på Pulitzer Roma i Ostiense. Den 70-talsinspirerade stilen ger hotellet en varm och välkomnande känsla. Dessutom bor du mycket nära Marconi metrostation, så du kan enkelt ta dig till stadens alla hörn. Från stationen kan du åka direkt till Colosseum och ta Roms mest klassiska selfie. Om allt promenerande tar på krafterna kan du bege dig upp på terrassen och hoppa ner i poolen med utsikt över staden. Vad mer kan man begära?

Hotel Pulitzer

Populärt
Rom
8.8 Utmärkt (2862 recensioner)

Prisvärt i den historiska stadskärnan

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill bo nära antika Roms hjärta och utforska stadsdelen till fots.

Att bo på Hotel Italia passar perfekt om du vill kunna promenera till sevärdheter som kejsarfora, Piazza Venezia, Colosseum och Quirinalen. Glöm inte att packa med dig ett par bekväma skor. Efter att ha tillbringat dagen strosandes längs Roms kullerstensgator återvänder du till ett bekvämt hotellrum inrett i vackra pastellfärger. Hotellets välkomnande stämning är svår att slå, och om du har några frågor om hur du tar dig till de olika sevärdheterna i staden behöver du bara fråga personalen.

B&B Hotel Roma Italia Viminale

Rom
8.4 Väldigt bra (1949 recensioner)

Idylliskt nära Villa Borghese

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill känna dig välkommen i stadens centrum.

Lilium Hotel är en av Roms bäst bevarade hemligheter. Det är ett litet prisvärt hotell i Sallustiano, bara ett stenkast från Villa Borghese och gatan Via Veneto, som du kanske känner igen från filmen Det ljuva livet. Vad som gör hotellets atmosfär så speciell är inredningen. Rummen har dekorerats i olika färger som var och en representerar en blomma, och de mysiga gemensamma utrymmena har stora fönster och små balkonger i jugendstil. Om du vill börja dagen med en god kopp espresso kan du bege dig till frukostmatsalen, som har en imponerande kaffemaskin av mässing. Den är inte bara vacker att se på, utan brygger även ett utsökt kaffe som ger dig energi nog för att ta dig an konstverken på Galleria Borghese i närheten.

Lilium Boutique Hotel

Populärt
Rom
8.6 Utmärkt (681 recensioner)

Bekvämt nära Vatikanen

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill ha ett välsignat boende.

Tror du att ett besök på Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet hade kunnat bli semesterns höjdpunkt om det inte vore för de långa köerna? Då ska du sikta in dig på hotellet Hearth. Här bor du så nära museerna att du kan se kön från ditt eget fönster, så du kan välja precis rätt tillfälle för ditt besök. Hotellet ligger strax utanför gränsen till Vatikanstaten, vilket gör det lätt att upptäcka Roms religiösa sida, och när du vill utforska de andra delarna av staden ligger Ottaviano metrostation inte långt bort. Det är som ett litet mirakel!

Hearth Hotel

Populärt
Rom
8.8 Utmärkt (70 recensioner)

Elegant flärd i Aventino

1/2

Hotellet är perfekt för dig som vill utforska Circus Maximus och Caracallas termer eller se Peterskyrkans vackra kupol genom ett nyckelhål.

Detta unika hotell ligger nära Circus Maximus och metrostationen med samma namn. The Corner Rome är en sofistikerad villa med elegant inredning. Om du uppskattar de finare sakerna i livet har du hamnat helt rätt. Utöver den sofistikerade designen får hotellets kök och drinkutbud verkligen The Corner Rome att stå ut från mängden. När du väl har sett baren och lounge-trädgården kommer du utan tvekan att vilja höja glaset och skåla för din semester i Rom. Som perfekt avslut på kvällen kan du ta en kort promenad för att se Peterskyrkans upplysta kupol genom det berömda nyckelhålet. Det ligger så nära hotellet att du inte har någon ursäkt att missa det.

The Corner Rome

Rom
8.0 Väldigt bra (165 recensioner)

Foton av: Campo de’ Fiori – g e n e v i e v e | Laterankyrkans gårdsplan – Allie_Caulfield | Utsikt över Peterskyrkan – Michael Martinelli | Utsikt över Peterskyrkans kupol – gus_the_mouse | EUR – collectmoments | Titusbågen – Jace Grandinetti