Europa

Prag: Centrala hotell för olika smaker och plånböcker

Letar du efter en romantisk helgdestination? Något ställe som är bra att festa på? En stad med ett stort kulturellt utbud? Tänk Prag!

Den tjeckiska huvudstaden kommer inte att göra dig besviken. Här kan du ta en selfie med din käresta på Karlsbron, njuta av en god tjeckisk öl eller utforska stadens slott, som är som taget från en Kafkaroman. Oavsett varför du väljer att resa hit kommer du med all säkerhet att hitta det du är ute efter: Prag är en stad som passar alla.

Vi har sammanställt en lista med hotell i centrala Prag som passar flera smaker och plånböcker. Vill du ha en furstlig svit eller kanske ett riktigt originellt rum? Urvalet är stort och du kommer definitivt att hitta ett fint hotell mitt i stadens hjärta.

Old Town Square

1/2

Namnet säger allt: detta hotell ligger i Prags historiska centrum, bara ett stenkast från det astronomiska uret. Rummen är inredda i Art Tech-stil och kronan på verket är de udda badrummen, som har utformats av designern Philippe Starck. Om du vill ha det lilla extra i lyxväg kan du för en liten avgift få använda bubbelpoolen på takterrassen med fantastisk utsikt över hela staden. Tjusigt, eller hur?]

Old Town Square Residence by Emblem

Populärt
Prag
9.0 Utmärkt (1283 recensioner)

Hotel Astoria

1/2

Älskar du att resa men hatar att stiga upp ur sängen på morgonen? Inga problem! Hotel Astoria har rum med terrasser, från vilka du kan se hela staden bre ut sig under dig medan du njuter av solnedgången. Fönstren är så pass stora att du till och med kan se Týnkyrkans två torn från din varma säng. När du samlat krafter kan du lätt ta en promenad till torget i den gamla stadskärnan och Karlsbron som ligger i närheten.

Astoria Hotel

Populärt
Prag
8.5 Utmärkt (2544 recensioner)

Hotel Klárov

1/2

I området Malá Strana, på andra sidan floden i förhållande till den gamla stadskärnan, ligger boutiquehotellet Hotel Klárov – ett hotell med en nybarock fasad som döljer ett väldigt modernt inre. Det är inte bara inredning som är poppig, utan även namnen på rummen: här kan du bo i rum med namn som Queen, Madonna, Beyoncé, Andrea Bocelli, eller varför inte The Rolling Stones. Oavsett vilken musiksmak du har kommer det att finnas ett rum för dig!

Hotel Klarov

Populärt
Prag
9.3 Utmärkt (566 recensioner)

U Prince

1/2

Känner du dig som en kunglighet? Då är U Prince det rätta stället för dig. Den historiska 1300-talsbyggnaden har renoverats till modern standard, så du får en kunglig upplevelse. Utsikten från restaurangens terrass är lika magnifik som resten av boendet, och du kan blicka ut över Prags stadshus och det astronomiska uret. Om Ers Majestät vill ta en drink när kvällen börjar närma sig, rekommenderar vi den hemliga Black Angel’s Bar, med förförisk 1930-talsatmosfär.

Hotel U Prince Prague by BHG

Populärt
Prag
9.1 Utmärkt (2490 recensioner)

Golden Well

1/2

Om du vill bo några steg från slottet i Prags centrum och låtsas att du är en slottsherre bara måste du bo på Golden Well. Om du har turen att vara här under våren eller hösten kan du gå till slottsträdgården direkt genom kejsarens privata ingång – snacka om exklusivt. Om denna lyx och flärd inte räcker för dig, kan du prova kuddmenyn, från vilken du kan välja den kudde som du tror kommer att ge dig den bästa sömnen.

Golden Well

Populärt
Prag
9.8 Utmärkt (992 recensioner)

Hilton Prague

1/2

I närheten av den gamla stadskärnan hittar du Hilton Prague – perfekt för dig som vill hålla formen även när du är på semester. Tack vare inomhuspoolen, gymmet och hälsocentret kommer du att åka tillbaka hem utan att någon kommer att kunna märka de sena kvällarna på baren med lokalborna. Känner du dig lite mör efter bastun behöver du verkligen inte gå långt för att komma till närmaste bar. Du behöver bara ta dig till hotellets översta våning, där du kan provsmaka ännu en vodka på Cloud 9 Sky Bar & Lounge samtidigt som du njuter av panoramautsikten.

Hilton Prague Hotel

Prag
8.3 Väldigt bra (3408 recensioner)