Europa

6 unika boutiquehotell i Amsterdam

Unik, boutique… det rimmar ju, och sköna Amsterdam bjuder på mängder av vackra hotell som stämmer in på just den beskrivningen.

Nederländernas huvudstad är full av spännande vintage-butiker, chica vinbarer och mysiga kaféer. Det finns alltid något att göra för den som är ute efter att upptäcka Amsterdam. Men en del tid tillbringas förstås också på hotellrummet, när man kopplar av före och efter dagens strapatser. Då gäller det att hitta ett hotell som kan mäta sig med storstadens charm, så att man får den fullständiga Amsterdamupplevelsen.

Vi har sammanställt en lista på sex mindre boutiquehotell med max 40 rum. Små hotell är mer personliga och originella än vanliga kedjehotell, vilket passar perfekt till Amsterdams atmosfär. Här kan du se var hotellen ligger på Google Maps.

The Dylan Amsterdam

The Dylan sätter design och lyx i främsta rummet. Det femstjärniga hotellet erbjuder allt man kan förvänta sig av ett lyxhotell. Njut av mjuka king- och queensize-sängar, frottémorgonrockar, högtalarsystem och Michelin-restaurang, och du kan självklart beställa upp både frukost och massage på rummet. Hotellets trevliga trädgård och loungeområde är en av Amsterdams hemliga oaser, och en perfekt plats att avnjuta ett glas vin eller en kopp kaffe på.

The Dylan Amsterdam - The Leading Hotels Of The World

Populärt
Amsterdam
9.6 Utmärkt (840 recensioner)

Canal House

Canal House ligger precis vid de nio shoppinggatorna De Negen Staatjes där du kan köpa dig fattig på läcker design och snygga kläder och smycken av dyra märken. Dessutom ligger Anne Franks hus och tulpanmuseet också i närheten. Hotellets 23 rum är inredda i mörkt trä, svart mosaik och mörka, exklusiva textilier. Välj mellan olika typer av rum med bland annat badkar i rummet, högtalare och platt-tv.

The Canal House

Amsterdam

Hotel Roemer

Roemer är ett paradis för den konstälskande. Hotellet har en imponerande konstsamling som valts ut personligen av dess ägare. De största rummen har egen jacuzzi och regndusch och samtliga rum är inredda i ljusa, varma färger. Hotellet ligger lite utanför Amsterdams kanaler, och eftersom det är lite mindre centralt är det lite billigare även om det är av den lyxigare sorten. Strax intill hotellet hittar du den härliga Vondelpark, Rijksmuseum och Van Gogh-museet.

Hotel Roemer

Amsterdam
8.0 Väldigt bra (278 recensioner)

Seven one Seven

Hotell Seven one Seven, eller 717, är ett mysigt hotell med hemtrevlig inredning i en skön blandning av olika färger och material. Hotellets 9 sviter har namn efter olika konstnärer, författare, kompositörer och filmmakare. Slå dig ned i Shakespearesvitens bekväma länstol, Dickens queensize-säng, Tolkiens badkar med regndusch eller Picassos sköna soffa. Hotellet ligger en sju minuters promenad från Amsterdams vackra blomstermarknad.

Hotel Seven One Seven

Populärt
Amsterdam
9.4 Utmärkt (326 recensioner)

Conscious Hotel Museumsquare

Conscious Hotel är som namnet antyder medvetna om allas vår påverkan på miljön. Hotellets inredning är grön, med fokus på ekologi och hållbarhet. Här har man tänkt på minsta detalj. Tvål och rengöringsmedel är miljövänliga, borden är tillverkade av återvunnet material och frukosten är så klart ekologisk. Den härliga trädgården är en fridfull plats där man kan ladda upp innan en dag av sightseeing på två hjul: Hotellet hyr ut cyklar, som ju är det optimala transportmedlet i Amsterdam.

Conscious Museum Square

Populärt
Amsterdam
9.2 Utmärkt (790 recensioner)

La Remise

La Remise bjuder på en stillsam och personlig upplevelse med bara tre hotellrum: Det vita rummet, det norra rummet och det södra rummet. Alla tre rum är minimalistiskt och stilrent inredda med gott om plats att vistas på. Här finns alla teknikprylar du behöver: platt-tv och högtalare som kan kopplas till din mobil. Hotellet ligger i ett lugnt område på Noorderstraat som samtidigt är så centralt beläget att man kan promenera till stadskärnan på tio, femton minuter.

Commune Suites

Amsterdam
9.0 Utmärkt (396 recensioner)