Asien

7 unika lyxhotell i Dubai

I Dubai handlar allt om glamour, lyx och unika upplevelser – och det samma kan sägas om hotellen.

Här får du veta mer om vad som gör dem så speciella.

Nuförtiden åker svenska resenärer ofta till Dubai för att få en paus från de kalla vintrarna, och vem kan klandra dem? Det sköna vintervädret, de fantastiska stränderna och de oändliga shoppingmöjligheterna gör verkligen Dubai till en perfekt plats när du vill fly undan kylan och mörkret.

Staden är välkänd för exklusiv lyx, och här finns också ett stort utbud av fascinerande turistattraktioner. Dubai är synonymt med fantastisk arkitektur och överflöd, så det är inte konstigt att även hotellen här är imponerande. Läs vidare för att upptäcka 7 verkligt unika hotell som hör till de allra lyxigaste i Dubai.

En resa till ett försvunnet kungadöme

1/2

Vissa hotell i Dubai är som från en helt annan värld. Om vi skulle vara tvungna att plocka ut det mest fantastiska hotellet, skulle det vara svårt att inte välja Atlantis The Palm. Detta hotell, som har inspirerats av Atlantis och är byggt på en konstgjord ö, öppnade 2008 och är ett intressant resmål i sig.

Atlantis The Palm är inte bara ett hotell, utan snarare ett gigantiskt nöjeskomplex med ett hotell i mitten. All service och underhållning betyder att du lätt kan tillbringa hela semestern utan att lämna hotellet. Här finns en imponerande vattenpark och ett enormt akvarium, där du bland annat kan dyka och simma med delfiner. För en helt unik upplevelse kan du boka en av hotellets undervattenssviter.

Atlantis The Palm

Populärt
Dubai
9.4 Utmärkt (5709 recensioner)

Skidåkning i öknen

1/2

Det här hotellet ligger strax intill Mall of the Emirates och ser vid första anblicken inte ut att skilja sig särskilt mycket från de hundratals andra lyxhotellen i denna enorma stad – tills du ser ut genom ett fönster. Vad får du syn på? Jo, Mall of the Emirates berömda inomhusskidresort, Ski Dubai.

I skidanläggningen finns ett 76 meter högt berg med fem backar, inklusive en 365 meter lång störtloppsbacke. Temperaturen ligger konstant på -1 °C, som är den perfekta temperaturen för skidåkning. Om du bokar en alpstuga kan du spana ut över Ski Dubais backar varje morgon när du vaknar.

Kempinski Hotel Mall of the Emirates

Populärt
Dubai
9.2 Utmärkt (2242 recensioner)

Världens högsta hotell

1/2

Vad vore Dubai utan sina glimrande skyskrapor? Byggnader som Burj Khalifa, som är den högsta i världen, får det att se ut som om staden nästan når ända upp till stjärnorna. I Dubais imponerande stadssilhuett kan man även skåda världens högsta hotell.

JW Marriott Marquis Hotel Dubai består av två ikoniska 350 meter höga skyskrapor med 77 våningar. Det gigantiska hotellet har 1 608 rum och är en favorit bland affärsresenärer, tack vare att flygplatsen bara ligger 20 minuter bort. Du kan njuta av panoramautsikten över staden från sängen på morgonen, från utomhuspoolen på eftermiddagen och från en av de 14 restaurangerna eller baren på kvällen.

JW Marriott Marquis Hotel Dubai

Populärt
Dubai
9.5 Utmärkt (12201 recensioner)

En modemoguls palats

1/2

Om det är lyx du är ute efter finns det väl knappast något bättre alternativ än ett italienskt palats? Det italienska modehuset Versace har gett sig in i hotellbranschen, och det är ingen överdrift att säga att resultatet är fantastiskt. Om du är svag för fullkomligt överdådig lyx kommer Palazzo Versace Dubai inte att göra dig besviken.

Kedjan Palazzo Versace har för närvarande två hotell, och det andra ligger i Gold Coast i Australien. Även de allra minsta detaljerna på Palazzo Versace i Dubai har designats för att återspegla den elegans och höga standard som förknippas med Versace, och eftersom Dubai är synonymt med lyxiga och fashionabla varumärken är staden den perfekta platsen för Palazzo Versace.

Palazzo Versace Dubai

Populärt
Dubai
9.2 Utmärkt (581 recensioner)

Är du ute efter 7-stjärnig lyx?

1/2

Burj Al Arab Jumeirah är antagligen Dubais kändaste hotell. Dess karakteristiska silhuett i form av ett segel har gjort byggnaden till en av stadens mest fotograferade. Men vad gör Burj Al Arab Jumeirah så speciellt, bortsett från formen? Eftersom detta är Dubai har du säkert redan räknat ut det: genuin ren lyx. Hotellet är byggt på en konstgjord ö, och du kan välja mellan att anlända med Rolls-Royce, båt eller helikopter.

Det sägs ofta att detta är världens enda 7-stjärniga hotell, och att det endast är till för de allra rikaste. Men faktum är att Burj Al Arab Jumeirah ”bara” är ett förstklassigt 5-stjärnigt hotell enligt en officiell bedömning. Är det dyrt? Ja, men inte helt oöverkomligt.

Burj Al Arab Jumeirah

Populärt
Dubai
9.7 Utmärkt (7889 recensioner)

En oas i öknen

1/2

Med alla de perfekta stränderna och de glittrande skyskraporna är det lätt att glömma bort att Dubai faktiskt ligger mitt i en het öken. Häng med på en oförglömlig utflykt till en annan värld och lämna stadens liv och rörelse bakom dig för ett par nätter under stjärnorna, omgiven av bara sanddyner och öknens ljud och vyer.

Hotellkomplexet ligger i Dubais Desert Conservation Reserve, cirka 50 minuters bilresa från Dubais centrum. Det omgivande landskapet gör det svårt att hitta en mer rofylld plats, och de lyxiga rummen och lägenheterna kommer garanterat att imponera. De vackra omgivningarna och tjänsterna återspeglas dock i priset, vilket säkerligen avskräcker alla som är ute efter ett fynd. Lyckligtvis kan du uppleva sanddynerna och den stjärntäckta himlen även på andra platser.

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Dubai

Populärt
Dubai
9.8 Utmärkt (840 recensioner)

Världens högsta byggnad

1/2

Vi nämnde tidigare att världens högsta byggnad ligger i Dubai, den berömda Burj Khalifa. Denna häpnadsväckande skyskrapa sträcker sig hela 822 meter upp i luften från Dubais centrum och är definitivt inget för de höjdrädda. Som du kanske redan har räknat ut, finns här också ett hotell. Armani Hotel Dubai är det andra hotellet som flaggar för italienskt mode i det bländande Dubai.

Designern Giorgio Armanis exceptionella skapelse är ett elegant hotell som utstrålar genuin italiensk gästfrihet. Hotellrummen är utspridda över flera våningar. Allra högst upp på 39:e våningen ligger den exklusiva lägenheten Armani Dubai. Den nästan 1 200 kvadratmeter stora lägenheten bjuder på anspråkslös men obestridbar lyx som har designats helt och hållet av självaste Giorgio Armani.

Armani Hotel Dubai

Populärt
Dubai
9.1 Utmärkt (1778 recensioner)

Är det inte tillräckligt lyxigt för dig, eller föredrar du kanske ett billigare alternativ? Kika in på trivago.se och hitta ditt ideala hotell.